Renny Brouwer

Mijn naam is Renny Brouwer. Van oorsprong ben ik Z-Verpleegkundige, wat wil zeggen dat ik als verpleegkundige ben opgeleid voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vanaf 1984 ben ook werkzaam geweest in deze sector. Met heel veel plezier en passie heb ik, vanuit diverse functies en rollen, mijn bijdrage mogen leveren aan het fysieke en mentale welbevinden van de cliënten waar ik mee werkte. Ik heb in dit werk ook geleerd om goed te kijken naar de context van omstandigheden waardoor er fysieke of mentale problemen kunnen ontstaan die naar een disbalans kunnen leiden. Dat is ook een van de redenen waarom ik me heb omgeschoold tot acupuncturist.

Daarmee richt ik me op iedereen met een hulpvraag op gezondheidsgebied.

Een gezondheidsklacht is namelijk nooit een op zichzelf staand iets. Het is een uiting van een disbalans en de oosterse geneeskunde kijkt altijd naar de klacht ten opzichte van het grote geheel. Fascinerend hoe met behulp van naalden er een verbetering in de disbalans tot stand kan worden gebracht. Voor mij is het belangrijk om samen met de klant te kijken wat de achterliggende oorzaak van de klacht kan zijn en wat iemand zelf kan doen om zich weer wat beter te voelen.

Mijn opleiding heb ik bij de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA) gevolgd. Een opleiding waarin, naast de theorie, veel aandacht aan praktijklessen en stage wordt besteed.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, de NVA. Voor het op peil houden van mijn kennis, en om aan de eisen van de NVA te blijven voldoen, volg ik met enige regelmaat bij- en nascholingen.

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden?