Wat kan acupunctuur voor u doen?

Acupunctuur is een ruim 2000 jaar oude behandelmethode die onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het lichaam bestaat uit allerlei stromen, zoals je bloedsomloop, spijsvertering, ademhaling en hormonale cyclus. Dit zijn vormen van energiestromen.

Als er, om welke reden dan ook een kink in de kabel komt kunnen er blokkades ontstaan. Dan loopt alles niet lekker en voel je je niet fit of heb je pijn. Acupunctuur gaat er van uit dat klachten en ziekten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Over het lichaamsoppervlak zijn de energiestromen vertegenwoordigd in de vorm van meridianen. Daarop liggen de acupunctuurpunten. Door middel van het plaatsen van dunne naaldjes, warmte of massage op deze punten kunnen de stromen weer worden hersteld.

De behandeling bestaat uit een anamnese en een meridiaan meting, aan de hand daarvan ga ik behandelen. De naalden blijven 20 minuten zitten. De behandeling is vrijwel pijnloos.

Acupunctuur is een goede aanvulling op de westerse geneeskunde en wordt als volwaardige geneeswijze door de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) erkend. De WHO beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen.

Wat is acupunctuur?

Het menselijk energiesysteem

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden?