06 430 379 57

Tuina massage

Tui Na (spreek uit twiena) is een therapie waarbij door middel van massage, manipulaties en speciale technieken op het oppervlakte van het lichaam, meridianen, punten en gewrichten gewerkt wordt, gericht op het in balans brengen van yin en yang van het lichaam en het bevorderen van de circulatie van Qi en Bloed.Op deze manier kunnen we exces verwijderen, blokkades opheffen, qi en bloed laten circuleren zodat we ons fitter voelen.

Deze therapie is een van de vele onderdelen, die gebaseerd zijn op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Onderzoek en diagnose zal dus net als bij acupunctuur en Chinese kruiden, worden verkregen via anamnese, pols en tong (zie ook verhaal acupunctuur). De lokalisatie en werking van acupunctuurpunten en het verloop van de meridianen zijn dezelfde als bij acupunctuur. De historie gaat terug tot ± 2000 jaar geleden naar de Han en Qin dynastieën. In het boek de Huang Ti Nei Jing (Het boek der geneeskunde van de Gele Keizer) werd melding gemaakt van het gebruik van de therapie en werd voor het eerst de term Tui Na gebruikt.

Concreet kunnen we met deze therapie verklevingen in het bindweefsel opheffen, functies van weefsels optimaliseren en het centraal zenuwstelsel reguleren. Spierspasmes en gewrichtsproblemen kunnen door het verbeteren van de inwendige energiestromen worden verminderd. Voor mensen die problemen hebben met naalden (acupunctuur) is Tui Na een goed alternatief.